onsdag 7 september 2011

Jönköping-Habo-Furusjö-Grimsås



På vårt första stopp i Jönköping blev det en jättegod kycklingsallad hos Anita och Alf där också Marianne, Björn, Agneta och Ingemar mötte upp.


Färden fortsatte sedan till Habo kyrka som var otroligt vacker. En gammal träkyrka där, jag tror, inte fanns en centimeter som inte hade någon form av målning.


Klockstapeln.






Ni ser själva så vackert!!


Detta är Sveriges äldsta bowlingbana!!





Det blev också ett snabbesök på Ryfors golfbana som anlades redan i slutet av 1800-talet.


Framme vid slutmålet för dagen, Furusjö, korkades cavan upp som avnjöts på terrassen med denna härliga utsikt över sjön.






Mariannes kryddodling.


På kvällen åt vi en mustig kantarellsoppa....


.....rökt Vätternröding med tillbehör....


.....äppelpaj och hemgjord glass. Middagen avslutades med Irish coffee. Efter detta var vi proppmätta. Allt var sååååå gott!!!


Efter en stor frukost behövde vi verkligen röra på oss, så det blev en promenad i skogen på ca 1,5 timme. Det gjorde gott!


Ibland var det lite svårt att ta sej fram, men skam den som ger sej.




Vår resa norrut denna gången avslutades i Grimsås där vi bodde över hos Ingegerd och Antti. När vi kom dit puttrade en god köttgryta på spisen som värmde och smakade förträffligt.


Det var tre dagar och vi hann så mycket och hade så jättetrevligt. Vi bugar och tackar er alla för mysiga stunder tillsammans. Hoppas vi ses snart igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så mycket fint ni sett och vad trevligt ni verkar ha haft det med supergod mat! Kram Eslöv

Anonym sa...

Oj vilken härlig helg! Kram CoM