fredag 19 mars 2010

KUALA LUMPUR


Malaysias nationalblomma, Hibiskus
















Fiskfotmassage!!












Åter hemma efter ett par dagar i Kuala Lumpur tillsammans med våra vänner Karin och Alf. Taxi till Bangkok och därifrån med flyg till Malaysias huvudstad. Incheckning på hotel Malaya, mitt i Chinatown, sedan en lätt kinesisk middag "mitt i smeten".
Att landet var så olikt Thailand trodde vi inte, folket var ej det vänliga vi har vant oss vid, ordning och reda i trafiken, en bråkdel med motorcyklar och aldrig fler än två på en mc och alltid med hjälm, inga lösspringande hundar och mycket renare på gatorna, även byggnationen var betydligt bättre. Malaysia är också väldigt mycket dyrare, både med mat, kläder och de flesta andra varor.
Vi gjorde en halvdags sightseeingtur med buss genom staden, då vi fick se det mest sevärda och ett par stopp bl a chokladtillverkning och målning på siden. En runda blev det också på stans museum. Det bästa var dock Petronas tvillingtorn, dit vi tog oss på egen hand med metro. De är 88 våningar höga och byggt av glas och stål (stålet har kommit från Sverige). Vi fick endast komma till bron på 41:a våningen som sammanbinder de två tornen men där var en fantastisk utsikt. De fem första våningarna var ett enormt köpcentrum bestående av många exklusiva butiker.
Efter dessa intensiva, men härliga dagar flög vi "hem" igen med några extra kilon i bagaget.
















Inga kommentarer: